nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

St. Anton - Mer än bara skidåkning

Upplagt av Angelica Svensson den 2019-dec-01 09:02:00

Av: Guiderna i St. Anton - Säsong 2018/2019  

Alla som har varit i St. Anton vet att orten har mycket att erbjuda. Det upptäckte också våra guider, och därför skapade vi "guidernas guide" till St. Anton.

st. Anton.

Matställena

Ett av områdena där St. Anton är i framkant är helt klart utelivet och restaurangerna. Av den anledningen har vi gjort en lista över våra favoritrestauranger som är ett "måste" att besöka under en skidsemester i St. Anton.

Bobo’s erbjuds en mängd mexikanska läckerheter som quesadillas och burritos, men här finner du också byns bästa spareribs. Precis vid sidan av Bobo’s ligger Dorfstubn och här kan man få en autentisk österrikisk upplevelse med schnitzel och allt som hör till. Om man är en riktig finsmakare tipsar vi även att man en kväll gör ett besök på M3 Hazienda. Här erbjuds läcker gourmetmat och en mängd härliga cocktails.

Detta är dock inte den enda St. Anton har att erbjuda – här finns smaker från världens alla hörn! Gå till Bodega där du kan uppleva äkta spanska tapas och vin, eller ta en resa till Italien via Anthony's. Här finner du läckra pastarätter och givetvis härlig pizza. Om du vill spendera lite mer pengar och har lust till att äta välsmakade kött, kan du också kika förbi Argentina på Al Fuego.

swimming-pools-arlberg-980x450

Njut av underbar wellness

Läcker mat är inte den enda St. Anton har att bjuda på. Vad är det du behöver efter en lång skiddag? Det kan vi tala om för dig - Arlberg Well, en spa-upplevelse utan dess like! Här kan du få en massage som ökar blodcirkulationen och får igång dina utmattade ben igen. Efter en massage kan man koppla av i bastun där man kan öppna upp sina porer och bli av med alla de orenheter som har samlats i kroppen. 

St.Anton

Österrikisk afterski

Vi kan inte tala om St. Anton utan att runda av med afterski. Här på orten finner du afterski i världsklass. Om du föredrar livemusik, rock'n'roll eller en bra disco-omgång, så har Heustadl allt. Om du är mer för de gamla klassikerna från 80- och 90-talet så rekommenderar vi Krazy Kanguruh. Här finns möjligheten att sitta och njuta av en kall öl i solen på deras läckra terrass och under de snöfyllda dagarna kan man sitta inomhus. På Krazy Kanguruh finns det också möjlighet att få lite mat i magen, här hittar vi guidernas favorit: "Mario Matt" hamburgaren! Saftig biff, perfekt stekt ägg och krispiga pommes frites. 

När vi talar om afterski kan vi inte undvika att nämna Mooserwirt - den mest berömda afterskin i St. Anton. Moosewirt är den plats i Österrike som säljer mest öl varje år. Här är den typiska österrikiska afterskin representerad och det finns gott om möjlighet att dansa loss till österrikisk schlager. Oavsett om det är öl eller Aperol du vill ha så har Mooserwirt det hela. 

 Känner du dig frestad av St. Antons uteliv och goda skidåkning? 

SKIDRESOR TILL ST. ANTON

 

Kategorier: St. Anton, Afterski, Restauranger, Nortlander, Österrike, Mer än bara skidåkning

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen