nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Tignes - Franska Alpernas sportigaste resmål

Upplagt av Elsa Börjesson den 2020-feb-17 16:32:46

Sportigt, innovativt och fyllt av energi. Välkomna till Tignes! 

Denna skidort är fylld av liv. Här kan dudin familj, partner och dina vänner få en riktigt aktiv skidsemester.  

Förutom att erbjuda något av den bästa skidåkningen i Alperna finns det många aktiviteter att prova på utanför pisterna. Denna trivsamma skidort har genomgått en omfattande utveckling och är idag en charmig mix av modern design och fransk alpidyll.  

Tignes

Lever upp till sitt anseende

En av anledningarna till att Tignes är en av Alpernas mest sportiga skidorter är för att den har aktiviteter som du inte hittar på alla resmål. Några av dessa aktiviteter är isdykning och paraglidning.  

Bli pånyttfödd i den iskalla sjön Lac de Tignes. Sjön ligger belägen i Tignes högsta bydel Val Claret och det är en upplevelse att bara blicka ut över de snöklädda topparna och den frusna sjön.  

Här har du alltså möjlighet att dyka ner under isen och se Tignes från ett helt nytt perspektiv. Bara de modigaste vågar ta ett dopp i det friska, iskalla vattnet 

Det är en otrolig och annorlunda upplevelse och du behöver inte vara rädd för att bli kall - här finns all utrustning som behövs för att skydda din kropp från vattnets låga temperatur.  

Om du vill känna dig fri som en fågel så rekommenderar vi paraglidning. Det är en riktigt populär aktivitet i Tignes, och det är inte så konstigt eftersom utsikten över bergen är så vacker. Här hoppar du ut från ett berg med fallskärm för att senare landa på sjön Le Lac. Detta vill du helt enkelt inte missa!

Paragliding Tignes

 

Ett spacenter med många möjligheter   

Le Lagon är ett spacenter med många olika aktiviteter, såsom spa, wellness, gym och badland. Hit kommer familjer, par och vänner -  alla helt enkelt. Möjligheterna är många till att mjuka upp trötta skidåkarmuskler, både med en simtur i simhallen eller ren avslappning i jacuzzin med utsikt över de snöklädda bergen.  

Precis som i Tignes anda, kan du vara aktiv på detta center. Om du har mycket energi kvar efter en dag i skidbackarna kan du göra av med denna på spacentrets gym.  

Le Lagon Tignes

Kom in i skogen

I Tignes finns det många bra restauranger, men om du vill passa på att skämma bort dig själv rekommenderar vi ett besök på Ursus 

Många anser att Ursus är den allra bästa restaurangen i Tignes, vilket kanske ytterligare bekräftas av dess Michelinstjärna. Kocken Clément Bouvier serverar en kreativ meny som är inspirerad av lokala råvaror - här väntar otroliga smakupplevelser!  

Inredningen är inspirerad av en skog och det finns inte mindre än 380 äkta träd i restaurangen.

Ursus

Det är inte konstigt att Tignes har fått utmärkelsen “Frankrikes sportigaste ort”.  

Den innovativa energin har skapat en skidort som erbjuder aktiviteter utöver det vanliga. Till och med maten har blivit påverkad av denna energi – det finns inte många skidorter med Michelinrestauranger.  

På denna skidort kan du göra av med energi men också samla på dig energi.  

Om du är nyfiken och älskar att vara aktiv ska du absolut åka till Tignes! 

LÄS MER OM TIGNES & SE SKIDRESOR

Vänliga hälsningar från Nortlander-guiderna i Tignes säsongen 18-19 

Kategorier: Tignes, Frankrike

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen