nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

5 saker du troligtvis inte visste om Val Thorens / Les 3 Vallés

Upplagt av Agnes Allgen den 2015-maj-08 12:00:51

Oavsett om du har varit i Val Thorens eller ej så finns här alltid nya saker att uppleva...

Och efter att ha spenderat flera månader i detta underbara snöparadis så kan vi berätta för dig att det finns några saker här som definitivt kommer att förvåna dig.

På ett bra sätt.

Därför vill vi gärna dela med oss av dessa ting så att du kan vara väl förberedd och inte gå miste om något på din perfekta skidsemester i sköna Val Thorens!

Om du inte har tid att läsa hela inlägget, men vill veta mer om Val Thorens, klicka på länken här under så hör vi av oss till dig!

Ja tack, jag vill gärna att ni hör av er med mer information och tips!

En del av byn i Val Thorens.I Val Thorens bor du med ski-in/ski-out nästan överaltt.

 1. Ta en alternativ hemgång efter afterski på Folie Douce

Enligt vårt tycke så ska du avsluta en bluebird dag med afterski på Folie Douce.

Du når stället genom att ta någon av liftarna Pionniers eller Plein Sud från Val Thorens. Kommer du från Méribel / Courchevel eller Les Menuires så håller du kurs mot Val Thorens och tar pisten Chardons till Folie Douce.

När du väl nått Folie Douce så kan du förvänta dig afterski i världsklass och det är inte ovanligt att du tar ett par öl mer än vad du tänkt...

Detta är också något som personalen är väl medvetna om och de har därför valt att bygga om en pistmaskin till en kombinerad pistmaskin/taxi. Det är hur smart som helst!

Folie Douce nerifran med den kanda pistmaskinen.

Folie Douce nerifrån med den kända pistmaskinen.

 Istället för att åka skidor ner till Saloon Bar där afterskin fortsätter, så kan du åka med pistmaskinen tryggt och säkert ner och blir avsläppt vid Hotell Tango där det sedan är ca 50 m gång till Saloon Bar.

En del av Val Thorens pistkort med markering om vart La Folie Douce samt ziplinen ligger.En del av Val Thorens pistkort med markering om vart La Folie Douce samt ziplinen ligger.

 2. Åk 1300 meter på 1 minut och 45 sekunder

Om du någon gång under veckan tröttnar på att stå på skidor och gärna vill känna den där adrenalinkicken av något alldeles extra så har vi ett tips till dig...

I Val Thorens kan du komma upp till en höjd av 3230 meter. Härifrån kan du inte bara tar dig ner på skidor eller bräda utan du kan även åka zipline, The Tyrolline!

Här kan du känna hjärtat banka och magen vändas ut och in, men priset av det hela kommer vara en fantastisk upplevelse som du under hela livet kan bära med dig.

Känns nästan som att du svävar fram som en örn och bortsett från selen du sitter fast i så är du bokstavligen talat fri som en fågel.

Längd: 1300 m
Höjd vid avfärd: 3230 m
Höjd vid ankomst: 3000 m
Max höjd över marken: 250 m
Fart: from 65 to 105 km/h
Åldersgräns: from 8 to 88
Viktgräns: maximum 120 kg

Startpunkten av ziplinene pa Val Thorens hogsta punkt.Startpunkten av ziplinene på Val Thorens högsta punkt.

 3. Det är en oändlig utgång i Val Thorens

Är du den som stänger nattklubben en utekväll och sedan försöker dra med alla hem på efterfest?

I Val Thorens har våra två nattklubbar öppet till ca 04.00 och 05.00.

Men om du väljer att åka hit en vecka under jul eller nyår så kan du glömma allt vad stängningstider är... För på julafton och nyårsafton bjuder byn på en oändlig utgång efter din egen klocka!

Barerna stänger då gästerna somnar. Olika från år till år och från bar till bar. Hotellbaren på Nortlander Hotel Bel Horizon hade exempelvis öppet till ca 04 istället för 02 som den brukar.

 4. Du kan ta dig hela vägen fram med flyg

Hur många gånger har du inte drömt om att komma inflygandes över en alpby och landa precis bredvid pisten? Många?

Nu får du chansen.

Pistsystemet för 3 Vallées innehåller inte bara ca 600km pist och massvis med lifter. Systemet har också en egen landningsbana för fritidsflyg. Denna är belägen i området Courchevel.

Har du själv inte möjlighet till att flyga dit eller därifrån så skulle vi ändå rekommendera att du tar dig dit via skidor. På en klar och solig dag är det en fantastisk upplevelse bara att se planen landa och lyfta.

Missa inte landningsbanan i Courchevel. Missa inte landningsbanan i Courchevel.

5. Du tar dig snabbare på skidor/bräda än med bil

Världens snabbaste skidåk har uppmätts till 242,59 km/h och världens snabbaste bil har kört i 435,31 km/h. Hur kan det då komma sig att vi påstår att du tar dig snabbare på skidor än med bil? Jo det ska ni få veta!

I Val Thorens så finns det ett område som heter Orelle, här finns Val Thorens högst belägna topp på 3230m.

Härifrån till Val Thorens by så tar det 2 timmar och 13 min att köra med bil. Men om du tar skidorna eller brädan på så tar du dig ner på ca 15 min. Alltså tar du dig snabbare på skidor/bräda än med bil.

Nu har ni förhoppningsvis fått reda på fem nya saker som ni inte får missa när ni kommer och besöker oss i Val Thorens.

Det är allt från möjligheten att känna en kittlande känsla i magen till en säker hemgång efter afterskin på La Folie Douce och hur du kan ta dig med privatflyg till Courchevel efter att du vunnit miljonen på triss hemma i Sverige.

Har ni några frågor kring detta är ni mer än välkomna att besöka oss här i Val Thorens eller be om vårt servicenummer från kontoret och slå oss en signal.

Klicka här om du vill få info om priser och boende i Val Thorens!

Ja tack, jag vill gärna att ni hör av er med mer information och priser!

Agnes Allgen
Nortlander-guide i Val Thorens 2014/15

Kategorier: Val Thorens

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen