nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Var hittar du Frankrikes bästa tourguide? I Briancon i Serre Chevalier

Upplagt av Rickard Pettersson den 2014-sep-07 21:32:31

Serre Chevalier är fyllt av intressant historia och skidåkning av världsklass.

Detta charmiga franska område ligger endast 15 kilometer från den italienska gränsen, där fyra byar förbinds i Serre Chevalier-dalen.

Mitt i hjärtat av dalen ligger Briancon, Frankrikes högst belägda handelsstad (1.362 m ö. h.). 2008 blev flera av byggnaderna en del av UNESCOs World Heritage Series.

Här finns det lite av varje

Briancons moderna bydel erbjuder allt från italienska-pizzor till klassiska, franska vinbarer och sportscenter.

Ett besök till “la vielle ville”(den gamla bydelen) på din semester är ett måste, mycket få områden i Alperna erbjuder samma bergsby känsla som Briancon gör.

Det är endast en kort resa hit, och ett omväxlande och mysigt sätt att spendera en eftermiddag utan pjäxorna på!

Veronique från Briancon

Veronique från Briancons “Heritage Office” visade oss upp, ner, runt och igenom den gamla by delen.

Vi startade vid byns yttre befästningar, vidare förbi flera hundra år gamla barrikader och numera vattentomma vallgravar.

Veronique förklarade mycket detaljerat kring arkitekturen som utgjorde byns försvarsstrategi: just när du trodde att du hade korsat en bro, kunde du falla ner i ett 10 meter djupt hål på den andra sidan.

När du trodde att du passerat den innersta försvarsmuren, möttes du av en järnförstärkt trädörr (med fallande järngrind). Helt plötsligt kändes en säkerhetskontroll på flygplatsen som en barnlek att passera.

Det är inte bara barrikaderna, som gör Briancon speciellt, utan all historia som skapats här, när byn har försvarats genom historien gör verkligen sitt

100% energi och passion

Veroniques passion och kroppsspråk gav liv till historian – vi hade helt glömt bort hur spännande fransk historia kunde vara!

Hon berättade även historien om Briancons skyddshelgon, Nicholas, med tillräckligt med energi för att förtjäna en Oscar.

När vi besökte byns kyrka och den gamla domstolsbyggnaden, stod det klart för oss varför delar av Briancon har inkluderats i UNESCOs World Heritage Series, det var oerhört imponerande.

Visste du att Sankt Nikolaus räddade tre barn från en kannibal? Det var också lite av chock för oss ...Visste du att Sankt Nikolaus räddade tre barn från en kannibal? Det var också lite av chock för oss ....

Den guidade turen med Veronique gav Briancon djup och betydelse, vi aldrig trodde var möjligt ... det är ingen tvekan varför fransmännen uppskattar denna dolda by i Alperna så mycket!

Planerar du att åka till Serre Chevalier, är du verkligen inte den första. Människor har sökt sig till dalen i över tusen år, och vi helt förstår varför.

Kolla på vår video och boka din egen resa genom historian

Kolla in videon från vår tur runt Briancon och låt dig inspireras av denna fantastiska och spännande by.Om du vill boka din egen tur, eller kanske bara skaffa dig lite mer information om Briancon i Serre Chevalier, besök denna hemsida eller besök Briancons “Heritage Office” på plats.

Nortlanders reportrar, Bri och Niklas
från World’s Best Snow Job

Kategorier: Serre Chevalier

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen